Actualizare raportare în SER cu privire la medicamentele din categoria antibiotice şi antifungice de uz sistemic

Începând cu data de 20.01.2025 vor fi actualizate informațiile din SER cu privire la medicamentele din categoria antibiotice şi antifungice de uz sistemic pentru care raportarea zilnică va include și informațiile prevăzute în Ordinul ministrului sănătății nr. 63/2024 privind reglementarea metodologiei de monitorizare a prescrierii şi eliberării la nivel naţional a medicamentelor din categoria antibiotice şi antifungice de uz sistemic, cu modificările ulterioare.

În acest sens, vă reamintim că unitățile farmaceutice vor completa în cazul „ieșirilor” către persoane fizice doar câmpul „cantitateIesita”, cu excepția cazului în care medicamentul este din categoria antibiotice şi antifungice de uz sistemic, caz în care se va evidenția distinct fiecare „ieșire”.

Având în vedere că atât lista de antibiotice şi antifungice de uz sistemic, cât și lista medicamentelor înscrise în CANAMED sunt dinamice la momentul formării fișierului xml. pentru raportarea zilnică, vă recomandăm ca aplicațiile proprii de raportare să respecte următorii pași:

P1. Apelarea metodei getCanamed ** și identificarea tuturor medicamentelor care sunt marcate ca antibiotice şi antifungice de uz sistemic (câmpul antibiotic este de TRUE) înainte de transmiterea raportării zilnice;

P2. Pentru toate medicamentele marcate ca antibiotice şi antifungice de uz sistemic, identificate ca urmare a apelării metodei getCanamed, unitățile farmaceutice care eliberează medicamente din categoria celor definite la art. 2 lit. a) pentru tratamentul în ambulatoriu, vor transmite informațiile privind „TipBeneficiar”, „tipIesire”, „Iesire” conform structurii aferente antibioticelor descrise la paginile 9 și 10 din SER-Web-Service-Doc-v1-18-0 (documentul se regăsește la adresa https://www.ms.ro/ro/minister/monitorizare-stocuri/ ). În cazul în care nu se respectă structura, raportarea nu va putea fi efectuată.

Share this page