Press releases

Întâlnirea Ministrului Sănătății cu directorul general al Institutului de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI

Azi, 6 mai 2022, a avut loc întâlnirea Ministrului Sănătății, Prof. univ.dr. Alexandru Rafila, cu directorul general al Institutului de Cercetare-Dezvoltare în Informatică –ICI, Dr.ing. Adrian-Victor Vevera. Întrunirea a avut drept obiectiv operaționalizarea protocolului de colaborare între cele două instituții, încheiat la începutul lunii februarie a.c.

În perioada pandemiei COVID-19 infrastructura informatică a Ministerul Sănătății a fost supusă unor solicitări fără precedent, iar în scopul creșterii rezilienței acesteia trebuie luate măsuri urgente. Deficitul de interoperabilitate a sistemelor informatice ale Ministerului Sănătății trebuie redus sau chiar eliminat în perioada imediat următoare, iar conducerea Institutului de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI a promis acordarea sprijinului tehnic necesar.

În cadrul aceleași întâlniri s-a discutat despre impactul crizei refugiaților din Ucraina asupra sistemului public de sănătate din România, cu referire directă la aplicațiile de management al informațiilor. Și în acest domeniu Ministerul Sănătății a constatat existența infrastructurii uzate moral, ce trebuie înnoită în perioada imediat următoare. Directorul Institutului de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI a promis sprijin din partea instituției pe care o conduce, astfel încât capacitatea sistemelor informatice ale Ministerului Sănătății de a face față unor situații de criză să crească.

5c96664e-7d69-420f-bfbd-b30a41a37385-300x225
-
c4345e46-ea0b-49c0-97ac-d321c8c44431-300x225
-
Share this page