Press releases

Ajutor umanitar pentru Republica Arabă Siriană

La propunerea Ministerului Sănătății, astăzi, 25 februarie 2023, sunt transportate, conform Hotărârii CNSU, medicamente și materiale sanitare pentru ajutorarea populației afectate de cutremurele devastatoare din Siria. Este vorba despre antibiotice, analgezice, antiinflamatoare și alte medicamente necesare tratării pacienților din această țară.
“Doresc să îmi exprim din nou solidaritatea și compasiunea pentru victimele cutremurelor dezastruoase care au avut loc recent. Răspunsul rapid la apelul umanitar lansat către producătorii de medicamente în vederea donării de produse farmaceutice și materiale sanitare, a fost înregistrat din partea companiilor farmaceutice Antibiotice Iași, Terapia SA și Zentiva SA cărora le mulțumesc pentru ajutorul oferit”, a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Cei 52 de paleți cu medicamente au fost colectați și pregătiți de compania C.N. Unifarm SA, prin Centrul Național Farmaceutic recent înființat. Transportul medicamentelor către aeronavele militare a fost realizat de pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, cărora le mulțumim. Medicamentele sunt transportate astăzi pe cale aeriană cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale conform Hotărârii CNSU.

Share this page