Ministerul Sănătății extinde rețeaua unităților finanțate pentru tratamentul AVC acut

Ministerul Sănătății continuă extinderea rețelei de unități sanitare care pot interveni rapid și eficient în cazul accidentelor vasculare cerebrale (AVC). Astăzi a fost aprobată includerea unor noi spitale în programul de finanțare directă pentru secțiile care tratează pacienții cu AVC, prin intermediul programului național „Acțiuni Prioritare – AVC”.
Începând cu luna august, Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca va primi finanțare directă de la Ministerul Sănătății pentru a susține intervenții esențiale precum: fibrinoliza intraarterială, angioplastia percutană cu stent, embolizarea pentru anevrisme rupte, trombectomia și tromboplastia.
Pe lângă unitatea din Cluj-Napoca, alte trei spitale au fost incluse în programul de finanțare pentru tratamentul AVC: Spitalul Municipal de Urgență din Moinești, Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc și Spitalul Județean de Urgență din Slobozia.
Accesul rapid la tratament specializat este esențial pentru supraviețuirea și recuperarea pacienților cu AVC. Ministerul Sănătății își reafirmă angajamentul de a crește capacitatea de intervenție a sistemului sanitar și de a sprijini managerii de spitale care dezvoltă servicii medicale moderne și eficiente, în beneficiul pacienților.
Suntem alături de oameni și susținem acele echipe medicale care salvează vieți în fiecare zi.
Încrederea ne face bine!

Share this page