Press releases

Ministerul Sănătății: Seria de evenimente dedicate integrității și practicilor anticorupție, în parteneriat cu Departamentul de Justiție al Statelor Unite ale Americii și Organizația Mondială a Sănătății continuă la Iași

Ministerul Sănătății a organizat a treia ediție din seria de evenimente ”Integritate și practici anticorupție” la Iași, cu sprijinul și participarea Departamentului de Justiție al Statelor Unite și al Organizației Mondiale a Sănătății, ca parte din strategia de bune practici în achizițiile publice din Sănătate. Reprezentanți ai Agenției Naționale de Integritate și ai Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, precum și numeroși reprezentanți ai spitalelor din zona Moldovei au participat la evenimentul tip masă rotundă.

”Ministerul Sănătății traversează o perioadă fără precedent în ceea ce privește direcționarea resurselor publice către infrastructura de sănătate. Confluența de programe publice de finanțare din surse precum PNRR, Banca Mondială, Banca Europeană de Investiții sau Programul Național de Sănătate beneficiază de un aport de cunoaștere și experiență pentru securizarea integrității în procesul de achiziții publice”, a subliniat ministrul Sănătății, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila.

”Toate problemele care pot apărea pe partea de integritate nu fac altceva decât să compromită proiectele. Avem o datorie să folosim în mod eficient toate aceste fonduri. Este o acțiune firească pe care ne dorim să o continuăm”, a continuat ministrul Sănătății.

Seria de conferințe cu focus pe integritatea procesului de achiziții publice din Sănătate beneficiază de sprijinul Departamentului de Justiție al Statelor Unite ale Americii, inclusiv prin aportul experților în domeniul din cadrul FBI.

În cadrul evenimentului tip masă rotundă în care a fost abordat subiecte precum cadrul legal în zona de achiziții publice, Secretarul de stat Alexandru Rogobete, responsabil cu implementarea PNRR în Sănătate, a subliniat importanța semnalului de credibilitate transmis, mai ales în perioada unui flux major de investiții publice la toate nivelurile din sistemul de sănătate.

”Numai în PNRR sunt gestionate aproximativ 3.500 de proiecte de finanțare, concomitent. Este cea mai mare investiție de fonduri și de încredere în sistemul nostru de sănătate, prin urmare nu ne putem permite să punem sub semnul întrebării credibilitatea investițiilor și achizițiilor subsecvente. Sprijinul experților și partenerilor noști strategici de la Departamentul de Justiție din SUA este neprețuit, pentru că transmite un mesaj de responsabilitate și de credibilitate cu care trebuie să rezoneze întreg sistemul”, a subliniat Alexandru Rogobete, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății.

Seria de evenimente va continua în Transilvania, la mijlocul anului, pe același profil al Integrității și practicilor anticorupție.

foto 1

foto 2

Share this page