Direcția de Sănătate Publică Prahova

Ploiesti, Take Ionescu 13
DSP

Directia de Sanatate Publica Prahova este un serviciu public deconcentrat, cu personalitate juridica, subordonat Ministerului Sanatatii, reprezentand autoritatea de sanatate publica la nivel local, care realizeaza politicile si programele de sanatate, elaboreaza programe locale, organizeaza structurile sanitare, evidentele statistice pe probleme de sanatate, precum si de planificare si derulare a investitiilor finantate de la bugetul de stat pentru sectorul de sanatate.

Directia de Sanatate Publica Prahova evalueaza, coordoneaza si monitorizeza modul de asigurare a asistentei medicale curative si profilactice din unitatile sanitare din judet, luand masuri pentru asigurarea accesului la asistenta medicala a oricarei persoane din raza judetului.

Activitatea D.S.P. Prahova are in vedere aplicarea politicii Ministerului sanatatii, implementarea programelor nationale de sanatate publica pe plan local, identificarea problemelor locale prioritare de sanatate publica, elaborarea si implementarea actiunilor locale de sanatate publica.

La baza activitatii stau principiile asistentei de sanatate publica:

- responsabilitatea societatii pentru sanatate publica;

- focalizarea pe grupurile populationale si prevenirea primara;

- preocuparea pentru determinantii starii de sanatate: sociali, de mediu, comportamentali si servicii de sanatate;

- in conditii specifice, decizii fundamentate conform principiului precautiei.

Scopul tuturor activitatilor desfasurate de D.S.P. Prahova consta in imbunatatirea starii de sanatate a populatiei, cresterea calitatii vietii si garantarea accesului tuturor cetatenilor la servicii de sanatate publica de inalta calitate.