Spitalul clinic județean de urgență Brașov

CALEA BUCURESTI 25-27, BRAȘOV
Spital Județean

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a fost fondat în 1973 şi, de-a lungul timpului a dezvoltat cu succes o gama larga de servicii medicale pentru persoanele din orasul Brasov, judetul Brasov si alte judete vecine. Spitalul are o structură pavilionara. Activitatea se desfasoara în cinci clădiri, inclusiv clădirea principală, care a fost construita în anii '70.

Cu un numar total de 915 paturi de spitalul tratează anual peste 45.000 pacienţi.

Spitalul are peste 1700 de persoane angajate - medici, asistente medicale, personal auxiliar şi oferă standarde adecvate de tratament pacientului, în următoarele domenii: Medicina Interna, Gastroenterologie, Neurologie, Neurochirurgie, Chirurgie generală, Chirurgie plastica,  Chirurgie Maxilo-faciala, Chirurgie toracica, Chirurgie vasculară, Cardiologie, Endocrinologie, Cardiologie interventionala, Ortopedie si traumatologie, Diabet, Nutritie, Boli Metabolice, Hematologie, Reumatologie, Balneo-fizioterapie, Urologie, Oftalmologie, Oncologie si ORL

Blocul operator  dispune de 15 săli de operaţie. Pe langa acesta functioneaza si sectia de Anestezie si Terapie Intensiva. In unitatea de primiri urgente se prezinta  peste 80.000 de cazuri anual.

Spitalul dispune de instrumente de diagnosticare de inalta performanta printre care: Computer Tomograf, aparat RMN, Angiograf. De asemenea in cadrul spitalului functioneaza un modern laborator de analize medicale si un cabinet de gastroenterologie.

Spitalul are legaturi stranse cu Facultatea de Medicina a Universitatii Transilvania Brasov, fiind baza de predare pentru studentii acesteia.