Spital de specialitate

Spitalul de Psihiatrie Murgeni a fost construit din ordinul și prin grija Regelui Carol I, fiind dat în funcțiune în anul 1908, funcționând în trei pavilioane.

Geografic este situat în partea de est a județului Vaslui, la o distanță de 40 km de Spitalul Municipal de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad și de 80 km de Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Ocupă un loc strategic în zonă deoarece este aplasat foarte aproape de graniță cu Republica Moldova (6 km), deservind o arie de 34 localități, cu o populație de aproximativ 45.000 locuitori.

Inițial, spitalul a început să funcționeze cu două secții: Boli interne și Contagioase, cu 25 de paturi și un singur medic.

La 01.05.2002 a devenit spital de monospecialitate cu o capacitate de 141 de paturi, monoprofilat pe servicii de psihiatrie cu o secție de Psihiatrie cronici cu 105 paturi, Compartiment Psihiatrie acuti cu 10 paturi, Compartiment interne cu 16 paturi, Compartiment Pediatrie cu 10 paturi, laborator, farmacie, ateliere de întreținere și reparație a instalațiilor și utilajelor, bloc alimentar, birouri, servicii.

În prezent, spitalul funcționează la capacitate maximă de 141 paturi de Psihiatrie cronici din care 10 paturi psihiatrie acuți.