Spital Orășenesc

Spitalul orasenesc Brezoi are un numar de 67 paturi in urmatoarele specialitati medicale : Medicina Interna, Neurologie, Chirurgie Generala, Obstretica-Ginecologie, ATI, Pediatrie, Psihiatrie, Boli infectioase. Spitalul dispune, de asemenea, de Laborator analize medicale, Laborator radiologie si Ambulatoriu integrat.

Spitalul Orăşenesc Brezoi funcţionează in cadrul reţelei naţionale de asistenta sanitara si asigura servicii pentru sănătatea populaţiei situate in partea de Nord a judeţului in frumoasa „Tara a Lovistei”.

Unitatea a fost înfiinţata in anul 1954 in baza Decretului Consiliului de stat nr.31/1954 reconfirmat prin Ordinul Ministerului Sanatatii nr.117/2000. Spitalul are personalitate juridica, iar patrimoniul este domeniu public in administrarea Consiliului Local Brezoi.

Clădirea spitalului este alcătuita din 4 corpuri plus anexe, situate in aceeaşi incinta si se afla la o distanta de 41 km Spitalul Judeţean de Urgenta Vâlcea (7 km de drum naţional si 34 km de drum european).

Populaţia deservita este de 23.284 persoane cu o dispersie foarte mare intr-o zona de munte greu accesibila repartizata in 8 localităţi:Voineasa, Malaia, Perisani, Boisoara, Caineni, Racovita, Brezoi, Titesti.