Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila și Secretarul de Stat dr. Alexandru Rogobete au participat la Programului EU4Health

WhatsApp Image 2023-11-30 at 13.59.20_112e4710

WhatsApp Image 2023-11-30 at 13.59.20_d828f42a

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila și Secretarul de Stat dr. Alexandru Rogobete au participat la Bruxelles, în cadrul Programului EU4Health, la o discuție despre Politicile Europene de Sănătate și impactul acestora asupra dezvoltării sistemului medical din România

Cei doi oficiali au subliniat importanța asigurării unui tratament egal pentru toți pacienții din statele membre ale Uniunii Europene.

„Asigurarea tratamentului egal, precum și accesul la medicamente pentru toți pacienții din Uniunea Europeană sunt obiective importante pentru promovarea sănătății în comunitatea europeană. Grija pentru sănătatea oamenilor este un efort comun al statelor membre, instituțiilor UE și al sectorului privat, pentru a dezvolta politici și strategii care să asigure distribuirea echitabilă a tratamentelor către toți pacienții. Implementarea și menținerea unui sistem de sănătate eficient, precum și asigurarea accesului la servicii de asistență medicală pentru întreaga populație reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătății”, a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

În cadrul reuniunii de la Parlamentul European, s-a discutat și despre importanța fondurilor europene pentru dezvoltarea continuă a infrastructurii medicale și a digitalizării sistemului medical.

„România beneficiază de peste 9 miliarde de euro până la finalul anului 2030, din diferite surse de finanțare. Prin PNRR am reușit să finalizăm proiectele pentru dezvoltarea asistenței medicale primare, a ambulatoriilor de specialitate, respectiv, să investim masiv în spitale, pentru dezvoltarea secțiilor de nou-născuți. Continuăm investițiile în digitalizarea sistemului medical și realizarea sistemului național de telemedicină”, a declarat, dr. Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Evenimentul a fost organizat de Europarlamentarul Cristian Bușoi, raportor pentru EU4Health.

Distribuiți această pagină