Ministrul Sănătății, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, consolidează colaborările internaționale în domeniul sănătății cu ocazia Adunării Mondiale a Sănătății

Cu ocazia Adunării Mondiale a Sănătății de la Geneva, delegația României condusă de Ministrul Sănătății, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, a avut o serie de întâlniri bilaterale pentru discutarea unor proiecte de interes pentru sistemul sanitar din România. Printre aceste întâlniri s-au numărat următoarele:

Întâlnire cu doamna Dr. Lucica Dițiu, director executiv al Organizației StopTB, în cadrul căreia s-au discutat progresele României în combaterea tuberculozei și creșterea accesului la noi tratamente, prin asistența tehnică acordată de StopTB. Modelul de bună practică consolidat de aprobarea Strategiei Naționale pentru Controlul TB constituie o premisă pentru participarea României la Reuniunea de Nivel Înalt a ONU privind Tuberculoza.

Întâlnire cu doamna Dr. May Abdel-Wahab, director al departamentului pentru sănătate umană din cadrul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, în cadrul căreia au fost abordate aspecte referitoare la asigurarea standardelor de siguranță a pacienților oncologici în domeniul radioterapiei și reprezentanta agenției a înaintat propuneri de parteneriate și asistență pentru unitățile medicale implicate în diagnosticul și tratamentul pacienților oncologici.

De asemenea, ministrul sănătății și Dl. As. Med. Mircea Timofte, Președinte al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, au participat la întâlniri de lucru cu Dr. Amelia Tuipulotu, Asistent Șef al OMS, precum și cu conducerea International Council of Nurses.

În cadrul unei alte întâlniri bilaterale, ministrul sirian al sănătății a exprimat recunoștință pentru ajutorul umanitar acordat de România în urma cutremurului din luna februarie a acestui an.

Distribuiți această pagină