RECOMANDĂRI PENTRU POPULAȚIE

REGULI GENERALE DE UILIZARE A APEI ÎN CURSUL UNEI INUNDAȚII

  • ​Pentru mai multă siguranță, apa din rețea se poate consuma fiartă și răcită - apa trebuie lăsată să se răcească singură, fără adăugarea de gheaţă;
  • ​În cazul în care nu este posibilă fierberea apei, dezinfecția chimică a apei contaminate este eficientă pentru eliminarea bacteriilor și a majorității virusilor. Pentru dezinfecția chimică se folosesc preparate cu clor;
  • ​În zonele rurale, unde apa se consideră nepotabilă, consumați numai apă îmbuteliată sau apă potabilă asigurată de către reprezentanții autorităţilor publice;
  • ​Preveniţi contaminarea apei în timpul depozitării acesteia;
  • ​Folosiți apa care este sub calitatea apei potabile numai pentru curățenie, spălarea lenjeriei și salubritate. În acest sens, se utilizează numai în combinație cu detergenți.

SFATURI PRIVIND SIGURANŢA ALIMENTARĂ, PENTRU A EVITA ÎMBOLNĂVIREA:

  • ​Spălați-vă în permanenţă mâinile și spălați ustensilele de bucătărie;
  • ​Folosiţi apa clorinată pentru prepararea alimentelor și pentru spălarea ustensilelor;
  • ​Preparați laptele și hrana bebeluşului numai cu apă sigură din punct de vedere microbiologic;
  • ​Separaţi alimentele neprocesate de cele gătite;
  • ​Preparaţi alimentele corespunzător din punct de vedere termic;
  • ​Păstrați alimentele la o temperatură sigură pentru refrigerare dacă nu au fost consumate în totalitate după preparare;
  • ​Păstraţi alimentele în recipiente închise.
Distribuiți această pagină