Prețuri medicamente

ANUNT ÎN ATENȚIA DAPP-REPREZENTANȚI

Dosare noi

Instructiuni de cautare in cataloage pret_12 tari_update DE

CORECȚII

Pentru serviciul online aplicati aici

Cataloage țări de referință

KCEHIA http://www.sukl.cz

BULGARIAhttp://portal.ncpr.bg/registers/pages/register/list-medicament.xhtml

UNGARIAhttp://www.neak.gov.hu/felso_menu/szakmai_oldalak/gyogyszer_segedeszkoz_gyogyfurdo_tamogatas/egeszsegugyi_vallalkozasoknak/pupha/Vegleges_PUPHA.html

POLONIAhttps://www.gov.pl/web/zdrowie/refundacja3http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/nowa-lista-lekow-refundowanych-na-1-listopada/

SLOVACIAhttp://www.health.gov.sk/?zoznamy-uradne-urcenych-cien

AUSTRIAhttp://warenverzeichnis.apoverlag.at/

BELGIAhttp://www.inami.fgov.be/fr/programmes-web/Pages/specialites-pharmaceutiques.aspx?qs_Lng=fr#.V8fjg5OKRE4

ITALIAhttp://www.aifa.gov.it/

LITUANIAhttps://sam.lrv.lt/lt/veiklos-sritys/farmacine-ir-kita-su-tuo-susijusi-veikla/vaistu-ir-medicinos-pagalbos-priemoniu-kompensavimas/nekompensuojamieji-vaistai https://sam.lrv.lt/lt/veiklos-sritys/farmacine-ir-kita-su-tuo-susijusi-veikla/vaistu-ir-medicinos-pagalbos-priemoniu-kompensavimas/kompensuojamuju-vaistiniu-preparatu-kainynas

SPANIAhttp://www.mscbs.gob.es/profesionales/farmacia/AgruHomoPMdic11.htm

GRECIAhttp://www.moh.gov.gr/articles/times-farmakwn/deltia-timwn

GERMANIA https://www.lauer-fischer.de/LF/Seiten/Verwaltung/Kundencenter/1.aspx

Proceduri

​Un prim pas în simplificarea și debirocratizarea serviciilor oferite de Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătatii ofera posibilitatea detinatorilor de autorizatie de punere pe piata (DAPP) sau reprezentantilor legali de a-si transmite dosarul on-line prin intermediul sistemului informatic gestionat de catre Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei institutie publica in subordinea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, disponibil la adresa www.edirect.e-guvernare.ro.

Pentru transmiterea dosarelor pe cale online la Ministerul Sanatatii, este necesar sa se parcurga urmatorii pasi:

Pasul 1. Se acceseaza platforma https://edirect.e-guvernare.ro

Pasul 2. Creare cont

Se acceseaza sectiunea „CONT NOU-Persoana juridica”, se completeaza rubricile din sectiune cu datele personale,inclusiv CUI-ul firmei, se alege un nume de utilizator si o parola. Confirmarea crearii contului se primeste pe adresa de email indicata de catre solicitant. Se acceseaza link-ul primit in email-ul de confirmare, contul fiind astfel creat.

Pasul 3. Autentificare in sistem

Pentru autentificarea in sistem se alege sectiunea „CONECTARE”

La sectiunea „Autentificaţi-va prin”, se selecteaza eDirect

Se completeaza numele de „utilizator si parola”, se bifeaza sectiunea „Nu sunt robot”.

Pasul 4. Depunere documentatie

Pentru depunerea dosarului electronic se acceseaza sectiunea „Creeaza solicitare”.

In sectiunea”Lanseaza solicitare” veti gasi informatii legate de documentele pe care trebuie sa le depuneti in vederea stabilirii preturilor pentru medicamente de uz uman in Romania.

Pentru aceasta procedura documentaţia ataşata trebuie sa fie semnata electronic. Extensiile acceptate pentru documentele semnate electronic sunt :PDF, P7S, P7M

Dupa incarcarea documentatiei, daca este cazul, pot fi trecute observaţii in rubrica dedicata. Pentru transmiterea solicitarii, dati click pe butonul „Lanseaza solicitare”si astfel, documentatia a fost transmisa.Sistemul va genera o notificare „Solicitarea cu nr.PISEG # …. impreuna cu documentele depuse a fost inregistrata cu succes.”

Pasul 5. Preluare documentatie

Dosarul cu documentele incarcate in sistem urmeaza sa fie preluat de catre Compartimentul Preturi Medicamente, moment in care solicitantul va primi un email prin care i se comunica  numarul de inregistrare intern.

Pasul 6.

Compartimentul de specialitate va analiza documentatia depusa si daca va fi nevoie, va putea  solicita si alte documente necesare prelucrarii dosarului. Stadiul soluționării cererii poate fi urmărit pe site-ul PCUe, in sectiunea „Solicitarile mele”folosind numarul PISEG.

Pasul 7. Dupa soluţionarea solicitarii de catre Compartimentul Preturi Medicamente şi atasarea documentului final „Comunicarea”, solicitantul primeste pe email un mesaj prin care este instiintat ca solicitarea i-a fost solutionata.

Documentul final poate fi descarcat de pe platforma edirect.e-guvernare.ro.

Pentru asistenta tehnica legata de platforma  www.edirect.e-guvernare.ro, utilizatorii pot apela numarul de telefon 021.303.29.97, tasta 4.

Canamed:

În conformitate cu art. 3., alin. 1, lit. a din Anexa la OMS 368/2017 cu modificările și completările ulterioare, CANAMED ACTUALIZAT 2018 va fi utilizat doar în scopul corecției anuale a prețurilor la medicamentele de uz uman.

You may also read
Share this page