Avertizor de integritate

Ministerul Sănătății operaționalizează, prin intermediul Serviciului de integritate și politici publice, canalul extern de raportare pentru persoanele care efectuează raportări privind încălcări ale LEGE nr. 361 / 2022 privind protecția avertizorilor în interes public. Astfel, persoanele care aleg să se adreseze pe canalul extern al instituției pentru a raporta încălcări ale legii, o pot face prin următoarele modalități:

- Completarea Formularului de sesizare al avertizorului și a Declarației privind condițiile în care avertizorul în interes public este protejat și transmiterea acestora la adresa de e-mail: avertizare@ms.ro, fie prin poștă, pe adresa: Ministerul Sănătății, str. Cristian Popișteanu nr. 1-3, sector 1, București, cod poștal 010024. Plicul va fi sigilat, marcat cu mențiunea ”AVERTIZARE ÎN INTERES PUBLIC”. Datele de identificare a avertizorului NU vor fi trecute pe plic (acestea fiind menționate în cuprinsul documentului și vor fi anonimizate de către persoana/ structura desemnată).

- Depunerea unei avertizări în interes public folosind canalul de comunicare al Agenției Naționale de integritate, accesând link-ul: https://avertizori.integritate.eu/

Declaratie protectie avertizor

Formular sesizare avertizor

Share this page