Spitalul Municipal “Sf. Ierarh dr. Luca” Onești

Judet Bacau, Municipiul Onesti, strada Perchiului nr.1
Spital Municipal

Spitalul Municipal “Sf. Ierarh Dr. Luca” Onesti, a fost inaugurat în 1965 ca o unitate sanitară foarte modernă in acea perioada, in prezent este o unitate sanitară publică cu 573 de paturi pentru spitalizarea continua, 20 paturi pentru spitalizarea de zi si 20 de paturi pentru insotitori.

Detine 37 de specialități (incluzând specialitățile din ambulatoriul de specialitate), fiind finanțat integral din venituri proprii, Unitatea sanitara este dispusa pe o suprafață de cca. 53.000 mp: clădirea centrală (construită în 1965 ), clădirea în care se regăsesc secțiile Boli Infecțioase și Psihiatrie (construită în 1970 ) și clădirea maternității (construită în 1980).

Spitalul Municipal „Sf. Ierarh dr. Luca” Onești este al doilea spital ca importanță în județul Bacău și este situat la cca. 50 km de Spitalul Județean de Urgență Bacău.

Unitatea asigură asistență medicală preventivă, curativă (cuprinzând și asistenta medicala în regim de urgență prin Compartimentul Primiri Urgente), de recuperare și îngrijiri palliative.

Spitalul Municipal “Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești face parte din categoria spitalelor generale, deține nivelul III de competență și este acreditat ANMCS cu nivel înalt, începând cu anul 2015 (peste 90% cerințe îndeplinite și 200 de proceduri/protocoale concepute și puse în practică).

De asemenea, există acreditări pe toate standardele de acreditare (ISO 9001, OHSAS, RENAR, ISO 22000).

Este o unitate care funcționează pe principiul autonomiei financiare, aflată în subordinea Consiliului Local al Municipiului Onești, având ca ordonator principal de credite Primăria Municipiului Onești, fapt care generează continuu schimbări de natură conceptuală asupra modului de abordare a serviciilor medicale pentru populație.

Numărul total al populaţiei deservite de spital este de aproximativ 160.000 locuitori, situați pe o rază de 50 km - atât din Onești, cât și din localitatile limitrofe.