Spital Municipal

Este un spital de categoria IV .În anul 1970 se dă în folosință noul spital al orașului Orșova, cu un număr de 240 paturi, care de-a lungul anilor a fost mereu adaptat realităților, astfel încât astăzi spitalul are 120 paturi.

În data de 7 aprilie 2019, Spitalul Municipal din Orșova a fost decorat cu „Meritul Sanitar, în Grad de Cavaler” de către Președintele României, Klaus Iohannis. Decorația a fost acordată cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății.

Spitalul Municipal Orşova îsi desfașoară activitatea pe plan local în scopul realizării programelor naționale de sănătate, a activității de promovare a sănătății si de medicina preventivă, organizează statistica de sănătate, planifică și derulează investițiile finanțate de la Bugetul de Stat pentru sectorul de sănătate.

Situat la limita dintre județele Mehedinți și Caraș-Severin, spitalul deservește o zonă de aproximativ 100 km pătrați din ambele județe – Municipiul Orșova, comunele Șvinița, Dubova, Eșelnița, Ilovița, Podeni, Cireșu, situate în județul Mehedinți și orașul Băile Herculane (stațiune balneo-climaterică internațională și comunele Topleț, Mehadia, Plugova, Cornereva, Iablanița, din județul Caraș-Severin.

Populația arondată este de aproximativ 40.000 de locuitori, preponderent rurală; populația zonei din județul Caraș-Severin apelează la serviciile medicale ale spitalului nostru urmare a faptului că cel mai apropiat spital din județul respectiv este cel din orașul Caransebeș, situat la 100 km depărtare.