Spital Orășenesc

SPITALUL  ORAȘENESC BAIA DE ARAMĂ  este o unitate sanitară cu paturi, cu personalitate juridică, ce furnizează servicii medicale spitalicești și asigură condiţii de investigaţii medicale, tratament, cazare, igienă, alimentaţie şi de prevenire a infecţiilor nosocomiale, conform normelor aprobate prin ordin al ministrului sănătăţii publice în relații contractuale cu CAS Mehedinți. Este un spital de categoria IV de interes local. Spitalul a fost înființat în anul 1890. Se afla amplasat în localitatea Baia de Aramă, la 70 km de orașul  Drobeta Turnu Severin  N pe harta județului, intr-o frumoasă zonă de munte.

Activitățile principaleale spitalului sunt diagnosticul și tratamentul bolnavilor cu afecțiuni  acute sau cronice, internati în regim de spitalizare continuă și de zi, fiind singurul spital din partea de nord a judetului Mehedinți, deservește o populație de  35 000 de locuitori.

Spitalul Orasnesc Baia de Arama este organizat ca un spital cu patru specialități  și are în structura sa 2 secții și 2 compartimente  pentru tratamentul și ingrijirea bolnavilor cu diferite afectiuni. Asigură servicii de specialitate curative, de urgență, de recuparare și paleative.

Participă în sistem integrat la asigurarea stării de sănătate a populației din teritoriul județului și județele limitrofe.