Spitalul Orășenesc Novaci

Oras Novaci, Strada Gruiului 1, Jud. Gorj
Spital Orășenesc

Spitalul Orășenesc Novaci este instituție publică cu personalitate juridică subordonată Primăriei, respectiv Consiliului Local Novaci.

Spitalul Orășenesc Novaci este instituție publică cu personalitate juridică subordonată Primăriei, respectiv Consiliului Local Novaci. De asemena este o unitate cu gestiune economică proprie, fiind amplasat pe Str. Gruiului, nr. 1, în orasul Novaci, la circa 18 Km de stațiunea Rânca și aproximativ 50 Km de orașul Targu-Jiu.
Spitalul Orășenesc Novaci este spital general, având o cladire monobloc(P+3) construita în anul 1978, care monitorizează promovarea stării de sănătate și asigura asistența medicala a unui număr de aproximativ 63.000 locuitori din orașul Novaci și 7 comune arondate: Alimpești, Baia de Fier, Bengești Ciocadia, Bumbești Pițic, Crasna, Polovragi, Roșia de Amaradia.       Luînd în calcul dezvoltarea și extinderea stațiunii Rânca, circulația intensa a turiștilor pe DN 67C – Transalpina, șosea care face legatura Olteniei cu Ardealul, Spitalul Orășenesc Novaci este pregatit sa faca fata noilor provocari generate de eventualele situatii de urgenta.