Spital Orășenesc

Spitalul Orasenesc Horezu are un numar de 160 paturi in urmatoarele specialitati medicale: Medicina Interna, Neurologie, Chirurgie Generala, Obstretica-Ginecologie, ATI, Pediatrie, Psihiatrie, Boli infectioase, Laborator analize medicale si Laborator radiologie.

Spitalul Orasenesc Horezu  este un spital general, de utilitate publica, cu personalitate juridica,  cu 6 specialitati  de baza: chirurgie generala, medicina interna, pediatrie, obstetrica ginecologie, neurologie, boli cronice. Situat la 45 de km  de Spitalul Judetean  de Urgenta Valcea si 75 km de Spitalul Judetean de Urgenta Gorj,  intr-o  zona turistica  de interes national si zona miniera a bazinului carbonifer al Olteniei. Populatia deservita este o populatie  imbatranita, paupera,  preponderent purtatoare de boli, cu urmatoarea patologie  specifica: boli cardivasculare, boli ale aparatului respirator, boli ale apartului digestiv, afectiuni ale aparatului locomotor, afectiuni reumatismale .

Accesul pacientilor catre spital se poate face atat cu autoturisme proprietate personala sau cu mijloc de transport in comun, cat si pietonal. Acesta functioneaza in sistem monobloc  pentru sectiile  de acuti  si in sistem pavilionar pentru sectiile de cronici (1918) si corpul Ambulatoriului de specialitate  si este amplasat  in orasul Horezu,  strada Alexandru Ioan Cuza nr.4,  judetul Valcea .

Structura spitalului permite acordarea de servicii de acuti cronici  adultilor  din Judetul Valcea , dar si din  alte judete, avand in organigrama 6 sectii de acuti, cu 123 paturi, 37 paturi sectii de cronici si un Ambulatoriu de specialitate (cu cabinete functionale de pediatrie, medicina interna , oftalmologie, psihiatrie, neurologie, obstetrica ginecologie, chirurgie generala, ortopedie si traumatologie, ORL, planificare familiala, pneumologie, balneofiziterapie) laborator de analize medicale si laborator de radiologie si imagistica medicala .