Spitalul ,,Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși

Judet Bacau, Oras Buhusi, strada Vaioaga, Nr. 3
Spital Orășenesc

Spitalul “Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși este clasificat de către Ministerul Sănătății ca spital de gradul IV, potrivit prevederilor O.M.S. 844/2011, spital nivel I de competente, conform Ordinului Ministerului Sanatatii nr 753/2021, acreditat de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (A.N.M.C.S.) prin certificatul seria A.N.M.C.S., nr. 2-187 ceritificat conform standardelor SR EN ISO 9001:2015 - Sisteme de management al calităţii. Cerinţe, SR EN ISO 22000:2018 - Sisteme de management al siguranţei alimentelor, Cerinţe pentru orice organizaţie din lanţul alimentar și I.S.O. 45001:2018 - Sisteme de management al sănătăţii şi securităţii ocupaţionale.

Spitalul este organizat ca spital general care are în structura sa secții/compartimente în care se pot trata și îngriji pacienți cu afecțiuni acute și cronice, spitalizare continuă și spitalizare de zi precum și ambulatoriu integrat cu specialități diverse, având amplasament și accesibilitate pentru teritorii extinse, atât pentru locuitorii orașului Buhuși cât și din județul Bacău și județele învecinate.

Structurile mentionate sunt dotate cu aparatură și echipamente medicale de ultima generatie, inclusiv CT si RMN de ultima generatie, iar structura de personal este completa, avand peste 50 medici angajati. Spitalul este situat la 29 km de municipiul Bacău, la 35 km de municipiul Piatra Neamț, în zonă de deal și deservește peste 40.000 locuitori grupați în peste 50 localități (10,7 % din populația județului).

Structura organizatorică spitalizare continuă cuprinde specialitatile:

  • Medicină internă, Reumatologie, Cardiologie, Recuperare Medicala, Pediatrie Neurologie, Psihiatrie cronici, Chirurgie generala, Ortopedie-traumatologie, Urologie, O.R.L. Ginecologie, A.T.I. Spitalul dispune si de un Compartiment de îngrijiri paliative precum si de un pavilion in care este amplasata Secția Boli infecțioase.

Spitalizarea de zi este asigurata prin 20 paturi in specialitati Medico-chirurgicale, Boli-infectioase si Pediatrie.

Ambulatoriul integrat de specialitate asigura consultatii in 17 specialitati:

  • Chirurgie, Medicină internă, Pediatrie, Obstetrică-ginecologie, Boli infecțioase, Psihiatrie, B.F.T, Ortopedie-traumatologie, O.R.L., Urologie, Oftalmologie, Cardiologie, Reumatologie, Neurologie, Dermatologie, Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, Recuperare, medicină fizică și balneologie, Explorari functionale.

Din structura spitalului mai fac parte Compartimentul Primiri Urgențe , Farmacia cu circuit închis , Blocul operator cu sector septic/aseptic, Laboratorul de analize medicale certificat RENAR , SR EN ISO 15189, Laboratorul de radiologie și imagistică medicală, Laboratorul de recuperare, medicină fizică și balneologie, Serviciul de anatomie patologică, Dispensarul medical T.B.C si Cabinetul Planificare familială.