Spital de specialitate

Spitalul de Pneumoftiziologie, cu sediul in municipiul Roșiorii de Vede str. Aviatiei nr.1, este unitate sanitară cu 181 paturi, de utilitate publica, cu personalitate juridica, in subordinea Consiliului Județean Teleorman, spital categoria V, cu o linie de garda organizata - pneumologie

Este singurul spital de acest tip din județul Teleorman, el deservind si o parte din bolnavii domiciliați in județele limitrofe - Argeș si Olt.

Are ca obiect de activitate furnizarea de servicii medicale in specialitățile pneumoftiziologie si pneumologie, fiind situat la o distanta de 5 km fata de oraș si 35 km fata de Spitalul Județean de Urgenta Alexandria.

Principalele servicii medicale asigurate de spital cuprind: consultaţii, investigaţii paraclinice si de laborator, stabilirea diagnosticului, tratament medical, îngrijire, cazare, igiena, alimentație. Îngrijirile sunt acordate atat in regim de spitalizare continua cat si in regim de spitalizare de zi si sunt reprezentate de cazuri acute si cronice.

In dispensarul TBC se oferă următoarele servicii: consultații pneumoftiziologie, tratamentul strict supravegheat al tuberculozei, examen radiologic al pacienților aflați in evidenta TB, examen radiologic al contactelor TB, educație sanitara