Spitalul Municipal ,,Episcop Nicolae Popovici” Beiuș

Beiuș, Str. Română, nr.7
Spital Municipal

Spitalul Municipal ,,Episcop Nicolae Popovici,, Beiuş este unitate sanitara cu paturi, de utilitate publica, cu personalitate juridica, ce furnizeaza servicii medicale de urgenta, acute, subacute si cronice si care asigura conditii de investigatii medicale, tratament si ingrijire, cazare igiena, alimentatie si de preventive a IAAM conform normelor si reglementarilor legale in domeniu, in vigoare. Este o institutie publica finantata atat din venituri proprii, din contractele derulate cu forurile superioare, cat si din bugetul local.

Din punct de vedere al clasificatiei teritoriale, Spitalului Municipal ,,Episcop Nicolae Popovici,, Beiuş, care dateaza din anul 1903(Stationar 1), 1956(Stationar 2), este un spital municipal, dupa criteriul specialitatii este un spital general, iar dupa criteriul proprietatii este un spital public aflat in subordinea Autoritatii administratie publice locale Beius. In cadrul spitalului functioneaza Ambulatoriul integrat cu un numar 14 cabinete

Pe baza clasificarii efectuate de Ministerul Sănătății este un spital de categoria IV.

Spitalul este situat intr-o zona turistica depresionara, înconjurat de lanțuri muntoase. Raza de activitate a spitalului este pe o distanta de peste  60 km cu o adresabilitate de peste 100.000 de locuitori. Conform prevederilor art. 174 alin (5) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății cu modificările și completările ulterioare, cu avizul Ministerului Sanatatii nr. XI/A/30988,37294/SP/8566/4.07.2019, Spitalul Municipal “Ep. Nicolae Popovici” Beiuș este structurat după cum urmează: 225 paturi în regim de spitalizare continuă, distribuite în 4 secţii şi 13 compartimente, 12 paturi în regim de spitalizare de zi şi 15 paturi de însoţitori.