Spitalul Orășenesc Regele Carol I Costești

Costesti, str. Industriei nr.19, judetul Arges
Spital Orășenesc

Spitalul Orășenesc Regele Carol I Costești, a fost infiintat in anul 1918, prin Ordinul Ministerului de Interne, nr. 6969/16.04.1918.

Spitalul Orășenesc Regele Carol I Costești, a fost infiintat in anul 1918, prin Ordinul Ministerului de Interne, nr. 6969/16.04.1918. Este situat in partea de sud a judetului Arges in orasul Costesti, str. Industriei, nr. 19, pe malul stang al raului Teleorman, la 27 Km, sud de Pitesti, pe DN 65 A, la interferenta cailor de comunicatie CFR si auto (Slatina Craiova, Rosiori de Vede-Alexandria), la o departare de 27.5 Km de cel mai apropiat spital - Spitalul Judetean Arges.

Datorită diversității pluridisciplinare, în Spitalului Orășenesc Regele Carol I Costești se internează pacienți, cu afecțiuni complexe, care necesită resurse medicale și financiare semnificative.

Spitalului Orășenesc Regele Carol I Costești are rolul de a furniza servicii medicale comparabile cu cele mai înalte standarde europene, servicii integrate de înaltă calitate, sigure, multidisciplinare pentru toți pacienții care i se adresează în perioada pandemiei cauzate de SARS-COV-2, dar și în perioada imediat următoare acesteia.

Spitalul Orășenesc Regele Carol I Costești deserveste, in primul rand, populatia Orașului Costești (10.375 locuitori), dar ofera servicii și pentru restul judetului Argeș (579.862 locuitori) si judetele limitrofe.

Spitalul are dotări corespunzătoare, mobilier nou şi aparatură medicală noua, programe software pentru evidenţa pacienţilor, personal calificat şi echipa managerială tânără şi competentă.