Spitalul clinic Județean de urgență Cluj-Napoca

CLUJ-NAPOCA, STR. CLINICILOR NR. 3-5,
Spital Județean

Aflat în subordinea directă a Ministerului Sănătății, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj este cea mai mare unitate sanitară cu paturi din Transilvania și una dintre cele mai mari unităţi spitalicești din România, având atribuții de spital regional de urgenţă de rang I.

Deservește tot ceea ce înseamnă urgență pentru regiunea de nord-vest și are în componență UPU-SMURD, 1.542 paturi în toate specialităţile medico-chirurgicale și peste 3500 de angajați. Funcţionează în regim pavilionar, într-un număr de peste 33 clădiri distincte, situate la distanţe între 30 m şi 5 km faţă de clădirea centrală. Activitatea este structurată pe trei segmente: asistenţă medicală de urgență, de diagnostic acut/cronic și programe de sănătate, învăţământ medical universitar şi postuniversitar şi cercetare ştiinţifică medicală.

Spitalul are 43 de secţii, laboratoare şi compartimente clinice (și neclinice), în toate specialităţile medico-chirurgicale (Anestezie-Terapie Intensivă, Cardiologie, Cardiologie Intervenţională Chirurgie generală, Chirurgie orală şi maxilo-facială, Stomatologie, Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, Chirurgie vasculară, Dermatovenerologie, Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, Endocrinologie, Gastroenterologie, Medicină Internă, Medicina Muncii, Nefrologie, Neonatologie, Neurochirurgie, Neurologie, Obstetrică-Ginecologie, Oftalmologie, Oncologie, ORL, Ortopedie-Traumatologie, Psihiatrie, Reumatologie), ambulatorii integrate și cabinete de specialitate. Anual, aproximativ 35.000 de pacienți beneficiază de îngrijiri în Unitatea de Primiri-Urgențe și peste 50.000 de pacienți beneficiază de spitalizare continuă în cadrul SCJU Cluj-Napoca.