Spitalul clinic județean de urgență "Sf. Spiridon" Iași

Bld. Independenței nr. 1, cod 700111, Iași
Spital Județean

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf.Spiridon”Iași (cu UPU – SMURD în structură), are personalitate juridică și este spitalul care asigură conducerea operativă a unității funcționale regionale de urgență Iași.

Conform prevederilor O.M.S. nr 1085/2012 Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi este desemnat Unitate Funcţionala de Urgenţă cu nivel de competenţă 1A, asigurând coordonarea operativă a acestuia. Astfel, Consiliul de conducere al UFRU stabileşte regulile de colaborare şi cooperare pentru primirea tuturor categoriilor de urgenţe critice: traumatice, chirurgicale, cardiovasculare, neurologice şi neonatologice, inclusiv în cazul arsurilor, pentru investigarea şi tratamentul definitiv al pacienţilor critici.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf.Spiridon”Iași este o unitate sanitară cu un numar de 1153 paturi si cu secţii clinice,compartimente, laboratoare cu urmatoarele specialităţi: medicina interna, cardiologie, diabet zaharat nutritie si boli metabolice, endocrinologie, hematologie, imunologie şi alergologie, dermatologie, chirurgie generala, chirurgie vasculara, o.r.l , oftalmologie, chirurgie O.M.F, anestezie si terapie intensiva, chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă, gastroenterologie, ortopedie și traumatologie, cardiologie interventionala.

Spitalul are in structura sa laboratoare de analize medicale, radiologie şi imagistică medicală, explorări funcţionale, imunologie şi genetică, medicină nucleară, serviciul de anatomie patologică, endoscopie digestivă, endoscopie bronşică, toxicologie, laborator de cardiologie interventionala etc.

Ambulatoriu integrat al Spitalului unde se află atât cabinete de specialitate cu corespondent în structura secţiilor cu paturi cât şi specialităţi care nu au corespondent în structura cu paturi (obstetrică-ginecologie, urologie, pediatrie, reumatologie, pneumologie, neuropsihiatrie infantilă, geriatrie şi gerontologie) cat și laboratorul de recuperare, medicină fizică și balneologie.

  • 2 ambulatorii de specialitate stomatologie adulţi şi de copii.

In cadrul spitalului se desfasoara activitate de cercetare-dezvoltare. Misiunea spitalului este de a asigura asistenţă medicală de performanţă potrivit statutului de spital de urgenţă în sistem spitalizare continuă, internare de zi şi ambulatoriu.

Spitalul este acreditat de către A.N.M.C.S ceea ce demonstrează că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon” Iaşi este aliniat standardelor europene în domeniu medical, acordand servicii medicale de excelenţă care vizează atât actul medical, cât şi relaţia interumană cu pacientul.