Institutul clinic de urologie și transplant renal Cluj-Napoca

CLUJ NAPOCA, STR. CLINICILOR NR. 4-6,
Institut clinic

Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca are cea mai mare experiență din țară în domeniul transplantului renal. Aici s-au efectuat peste 2300 de astfel de operații cu un volum actual de 100 de intervenții anual.

ICUTR este un centru de referința in transplantul renal pediatric având o preocupare permanenta pentru diagnosticul si tratamentul chirurgical al afecțiunilor urologice pediatrice.

Este primul spital din Romania în care s-a făcut transplant renal combinat: rinichi-pancreas și s-a demarat un program special de transplant renal încrucișat (DOMINO).

În acest moment 70% din activitatea desfășurată de echipa de medici urologi este minim invazivă ceea ce înseamnă ca cele mai multe dintre afecțiunile tractului urinar sau ale rinichilor se tratează endourologic (peste 80.000 operații de acest gen) sau laparoscopic (peste 15.000).

ICUTR tratează patologia urologică de urgență acoperind 70% din urgențele urologice din județul Cluj și 5% din urgentele urologice la nivel național.

Echipa de specialiști ai ICUTR este cea mai bună alegere pentru dumneavoastră în cazul în care suferiți de afecțiuni ale tractului urinar, ale rinichilor sau insuficiență renală cronică. Diagnosticarea cu aparatură de ultimă generație, tratamentul minim-invaziv sunt argumente în plus pentru a face această alegere vitală pentru sănătatea dumneavoastră.