Institutul regional de gastroenterologie-hepatologie "Prof. Dr. Octavian Fodor" Cluj-Napoca

CLUJ-NAPOCA STR. CONSTANȚA NR.5,
Spital de specialitate

Institutul Regional de Gastroenterologie „Prof. Dr. Octavian Fodor”  este unitate sanitară, de utilitate publică, cu personalitate juridică, care asigură, prin intermediul secţiilor clinice aflate în componenţa sa, asistenţă medico-chirurgicală de înaltă specializare, întreaga activitate a spitalului fiind întemeiată pe criterii profesionale recunoscute, de profilaxie, diagnostic, tratament şi management, a căror  eficacitate este permanent evaluată şi aliniată la standardele ştiinţifice naţionale şi internaţionale.

Anual beneficiază de servicii medicale un număr de 30.000 pacienţi cu cele mai diverse şi complexe diagnostice, spitalul avand in structura si un compartiment de specialitate pentru primiri urgente, in special in domeniul bolilor digestive.

Misiunile şi obiectivele spitalului sunt:
- Activitate de diagnostic şi tratament  de mare performanţă
- Învăţământ universitar si postuniversitar, formare şi specializare profesională prin cursuri de perfecţionare în endoscopie, ecografie, chirurgie laparoscopică, gastroenterologie, chirurgie hepatobiliară, anestezie, terapie intensivă, urgenţă în prespital precum si de cercetare stiintifica

Compartimentul de endoscopie, prin specialişti de înaltă clasă, efectuează atât investigaţii de diagnostic cât şi de tratament. De asemenea compartimentul de ecografie este unul extrem de performant, beneficiind atât de specialişti cât şi de aparatură de ultimă generaţie.

Datorită profesionalismului personalului, reflectat prin rezultatele obţinute şi în nivelul ridicat al serviciilor medicale acordate, spitalul asigura servicii medicale atât pentru pacienţii din judeţul Cluj cât şi din alte judeţe din tara, in special cu adresabilitate din: Alba, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Maramureş, Satu-Mare, Sălaj, Sibiu.